Ahlan Wa Sahlan....

Selamat Datang... Moga ruangan yang tersedia menjadi platform yang positif untuk kita berkongsi idea dan input yang insyaAllah mampu menjana minda dan pemikiran kita bersama.

Wednesday, June 9, 2010

Kelantan Serambi Mekah..


Salam Pantai Timur...

Cuti sekolah dah bermula lagi... 2 minggu... Alhamdulillah dapatlah merehatkan minda memperkuatkan jasmani dan rohani sebelum meneruskan perjuangan yang belum selesai apabila sekolah kembali beroperasi. Cuti2 macam ni..program yg paling ideal bagi Akie tentunya balik kg... kalu ade fulus lebih boleh lah g cuti2 Malaysia. Selagi org tua masih ade...kita balik lah kampung. boleh jugak melepaskan rindu dan mengenang kembali "sentimental value" kat kg halaman.

First week, balik kelantan jap..family sana buat "Bekwah" sebab adik ipar akie bernikah. Alhamdulillah..semuanya berjalan dgn baik. Pas dah abis kenduri kendara...masa utk meronda2 la pulak.. satu hari tu sempatlah akie and my lovely wife meronda2 kat Pekan Rantau Panjang...saje je jalan2.. Rantau panjang tetap mcm dulu... 10 tahun dulu pun macam tu jugak.. cuma yang menarik kat Rantau Panjang sekarang ialah masjidnya yang unik... masjid ni dibina dengan rekabentuk dan senibina cina.. sekali tengok konfius jugak..tapi bila tengok ada menara yg bertulis 25 nama2 rasul.. semuanya terjawab. Katanya kos pembinaannya 8.8 juta.. Alhamdulillah..akie & Isteri sempat la jugak solat Tahiyyatul Masjid (solat menghormati masjid) dan solat zohor kat masjid yang indah ini. Semoga masjid ni turut jadi saksi di akhirat nantibahawa akie & isteri pernah sujud di lantainya. Kalau jalan2 ke Rantau Panjang ni...jangan lupa singgah solat kat sini... sebagai org Islam kita disarankan agar selalu menziarahi masjid2 kemana shj kita pergi.. melancong2 jugak tapi ibadat...terutamanya solat jangan di lupa...

No comments: