Ahlan Wa Sahlan....

Selamat Datang... Moga ruangan yang tersedia menjadi platform yang positif untuk kita berkongsi idea dan input yang insyaAllah mampu menjana minda dan pemikiran kita bersama.

Monday, November 22, 2010

korban..."anu"..






Cuti sekolah dah start.. jeng3..bila cuti panjang mcm ni ramai le anak2 yg nak kena POTONG... potong..jangan x potong.. tradisi ni dah lama kita dengar.. sunat @ khatan @ masuk jawi..gitu lah namanya.. muslim bersunat untuk menjaga kebersihan diri sebab kalau tak sunat.. payah nak jaga kebersihan "anunya" tu.. kuman pun suka duduk tempat yg camtu.. kebersihan sebahagian dr iman. Muslimah sunat jugak tapi utk memelihara nafsu. Skarang ada fesyen baru utk bersunat..pakai klip je.. dia potong hujung dan taruk klip.. tapi ada yg x suka sebab kulit byk lebih..x tegang..he2. sunat kaedah lama dia pakai jahit..potong..lipat & jahit.. yang ni klinik2 biasa pakai. Kaedah klasik pulak.. pakai Tok Mudin.. duduk atas batang pisang.. guna abu..pisau antik.. memang menggerunkan..tok mudin pulak misainya melenting..mana x lari budak2.. tengok misai tok mudin pun dh rasa seriau..

Jumaat, 19/11/2010 jam 9.30 pagi..hari bersejarah buat anakanda akie..Muhammad Abrar Farihin.. sebab hari tu..beliau telah berjaya disunatkan..ha2..muka pucat lesi, senyum x senyum..berdetup2 dlm dada. Akie & isteri temankan sampai siap semuanya..sunat kat Poliklinik Seri Alam..kat Kg Melayu..Jay Bee. Menitik jugak air mata jantan adik bila kena suntik bius (masa pujuk kata tak sakit..ala mcm kena gigit semut je)..bila kena potong..sibuk pulak dia nak tengok..akie ada ambik video tp x boleh upload..sensor. Balik rumah..akie pergi sekolah balik..isteri jaga anakanda..menangis pulak..sakit katanya, lepas bagi ubat tahan sakit..alhamdulillah tak sakit sampai malam. Hari ahad..pergi balik klinik utk bukak balutan dan cuci..sakit wooo..luka belum baik tapi nak kena sental anunya..bagi mengurangkan stress anakanda yg terbaring tu..akie belikanlah PVP..ala games mcm PSP tu tapi grade dia rendah la..x de budjet dik oi nak beli yg tu.. Apa2 pun adik dah jadi LELAKI...tahniah & alhamdulillah semua berjalan dgn baik..

2 comments:

Echam said...

Salam ziarah,
Ingat korban lembu tadi.. hehhehe

Miecyber said...

Selamat dah.... Alhamdullilah...